placeholder

COSMO ON TOP

Tillsammans med Absolut Vodka har vi på Griffins’ Steakhouse, under ledning av barchef Pontus Fernstedt, tagit fram vår egen tolkning av den klassiska cocktailen Cosmopolitan: Cosmo on Top. Vår unika version kan upptäckas genom Absolut Vodkas The Map och smakas på plats. Upptäck även andra unika Cosmopolitan-interpretationer från barer som Tetto, Laroy, Chez Jolie, Berns Asiatiska, L’Avventura, Coquetel Social och Avalon. Utforska Stureplansgruppens olika tolkningar av Cosmopolitan och kom ihåg att rösta på vår drink på kartan.

TILL KARTAN
placeholder

Cosmopolitan, ofta kärleksfullt kallad ”Cosmo,” är en av de mest igenkännliga och älskade cocktailarna i världen. Denna eleganta och smakrika dryck tillhör sour-familjen och har en rik historia som spänner över nästan ett sekel.Trots att vissa spårar Cosmopolitans rötter ända tillbaka till 1920-talet, är de flesta överens om att den version vi känner till idag uppstod på 1980-talet i USA. Det var en tid då bartendrar experimenterade mycket med nya smaker och kombinationer, och Cosmopolitan blev snabbt en favorit bland cocktailentusiaster.

placeholder

Cosmo on Top börjar med en grund av Absolut Original vodka och mousserande vin, vilket ger en fräsch och sprudlande start. På toppen hittar du en hel Cosmopolitan i form av ett lätt och luftigt skum, gjort på Absolut Citron, Triple Sec, limejuice och tranbärsjuice. För att skapa den perfekta konsistensen används även socker och äggvita. Denna brunchdrink är inspirerad av den ikoniska ”Sex and the City” och kombinerar klassisk elegans med en modern twist. Den avslutas med en delikat touch av apelsinpuder som förhöjer både smak och presentation.